Black+Blum ON-THE-GO 

Marka Black+Blum powstała w 1998 roku w Londynie. W ciągu ponad 20 lat działalności rozszerzyła sprzedaż na rynki 60-ciu krajów na świecie. W 2020 roku szczególnie skupia się na produktach do przechowywania żywności rozbudowując linię ON-THE-GO o nowe, bardziej ekologiczne i jeszcze bardziej praktyczne projekty. Produkty z tej kolekcji pomagają dbać o środowisko naturalne, zdrowie oraz dobre samopoczucie. Zaspokajają także potrzeby, które szczególnie uwidoczniły się podczas ostatnich miesięcy m. in. spożywania posiłków w pracy w higienicznych warunkach.

 

Zależy nam, aby posiadacze produktów Black+Blum czuli się wspaniale, z powodu używania ich każdego dnia!
Dan Black 
Współzałożyciel i Główny Projektant w Black+Blum

 

Kolekcja Black+Blum On-The-Go
W pracy zazwyczaj spędzamy 8-9 godzin. Doliczając do tego czas potrzebny na dojazd często okazuje się, że jesteśmy średnio 10 godzin poza domem (nie uwzględniając innych aktywności). Dbając o swoje zdrowie, powinniśmy na czas spędzony poza domem zaplanować sobie przynajmniej 2 posiłki, a czasem też przekąski, aby w razie głodu nie musieć szukać awaryjnych rozwiązań (np. kupowania gotowych dań w sklepie), które w czasach pandemii nie są tak bezpieczne jak spożycie domowego posiłku. Do ich transportowania przydadzą się pojemniki na lunch marki Black+Blum.

Jeden za wszystkich…

Jeżeli zależy Ci na tym, aby lunchbox zajmował jak najmniej miejsca w torbie czy plecaku i jednocześnie był lekki, bo np. dojeżdżasz do pracy komunikacją miejską, wybierz pojemnik, w którym pomieścisz kilka posiłków naraz. Sięgnij po kolekcję Original Black+Blum, w której znajduje się bento box oraz 2-poziomowy pojemnik à la ”garnek” na zupę oraz dodatki lub inne przekąski.

…lub wszyscy za jednego!

Gdy gabaryty śniadaniówek nie mają dla Ciebie dużego znaczenia i możesz pozwolić sobie na zapakowanie każdego posiłku do osobnego pojemnika, jesteś w komfortowej sytuacji, bo ich wybór jest ogromny. Najlepiej będzie, gdy dobierzesz pojemnik do posiłku, który chcesz zapakować. Na kanapki/tosty czy słodkie bułki sprawdzi się płaskie i podłużne pudełko, na sałatkę lepsze będzie wyższe naczynie z dodatkowym pojemnikiem na sos lub mokre dodatki (mozzarellę, kurczaka, pomidorki, oliwki itp.). Do spakowania jogurtu z musli wybierz mniejsze szklane naczynie z osobną przegródką na płatki i owoce, a na zupę lub inne dania na ciepło koniecznie wybierz naczynie nadające się do podgrzewania w mikrofalówce. 

Własne sztućce

W wielu miejscach pracy dostępna jest kuchnia wyposażona w sztućce i naczynia do wspólnego użytku. Dla większego bezpieczeństwa i komfortu warto korzystać z własnych – przyniesionych ze sobą z domu. Uniwersalny komplet od Black+Blum składający się z łyżki, noża i widelca przyda się każdemu, nie tylko w pracy. Dzięki praktycznemu etui sztućce nie zajmują wiele miejsca i można je łatwo zabrać na wyjazd zarówno służbowy, jak i prywatny.
Kolejną zaletą sztućców jest wykonanie ze stali nierdzewnej pozwalające na skuteczne mycie w zmywarce w wysokiej temperaturze.

Wiele lunchboxów ma sztućce w zestawie np. seria Box Appetite od Black+Blum. Są lekkie i przeważnie zaprojektowane tak, że stanowią integralną część pudełka – można je ze sobą złączyć, dzięki czemu są zawsze pod ręką.

 Jak dbać o higienę posiłków do pracy?

  1. Przygotowuj posiłki samodzielnie w domu. Jeżeli nie masz takiej możliwości korzystaj z gotowych dań wyłącznie z pewnych źródeł.
  2. Zadbaj o składniki – dokładnie umyj owoce i warzywa, a pozostałe składniki przechowuj w sterylnych opakowaniach.
  3. Zawsze przed przygotowywaniem posiłków do pracy umyj ręce.
  4. Zadbaj o sterylność naczyń i sztućców.
  5. Używaj opakowań jednorazowych (ekologicznych) lub wielorazowych, które można myć w zmywarce w temp. 60 st. C lub wyparzyć.
  6. Noś ze sobą własne sztućce lub używaj jednorazowych z materiałów biodegradowalnych.
  7. Przed każdym posiłkiem dokładnie umyj ręce oraz zdezynfekuj powierzchnię z której będziesz korzystać podczas przerwy.
  8. Jedz wyłącznie własne jedzenie – nie wymieniaj się i nie częstuj posiłkami przygotowanymi przez innych.
  9. Wodę i inne napoje spożywaj we własnych naczyniach, noś wodę w butelce wielorazowego użytku.


Jak zabrać posiłek do pracy? ­

Wybierając pojemniki na posiłki do pracy zwróć uwagę na następujące cechy:

  • z jakiego materiału został wykonany,
  • jakie ma gabaryty – jak dużo miejsca zajmuje,
  • czy jest szczelny,
  • czy ma funkcję termiczną – pomaga utrzymać temperaturę posiłku,
  • oraz czy można go myć w zmywarce.

Powyższe cechy mają wpływ na komfort korzystania z pojemników, a także na bezpieczeństwo przechowywanych posiłków.

 

Nie zapomnij o nawadnianiu!

Na drogę do pracy czy delegację zabierz ze sobą wielorazową butelkę na wodę, a na zimne lub gorące napoje butelkę termiczną. Te ostatnie zostały wykonane ze stali nierdzewnej, która dobrze izoluje ciepło. A w przypadku butelek na wodę w ofercie marki Black+Blum dostępne są zarówno stalowe, jak i szklane egzemplarze. Oba materiały łatwo utrzymać w czystości.

Marka Black+Blum ma także ciekawą propozycję szczególnie przydatną dla osób, które spędzają kilka godzin w jednym miejscu np. pracując na komputerze. Dla nich doskonałym rozwiązaniem będzie Osobista Karafka (Personal Carafe Black+Blum) – tegoroczna nowość od brytyjskich projektantów. To kompletny produkt składający się ze szklanej karafki o pojemności 800 ml, szklanki (pełniącej jednocześnie funkcję pokrywki) o pojemności 100 ml, korkowej podstawki, a także wkładu węglowego do filtrowania wody. Nie zajmuje wiele miejsca, zapewnia komfort picia ze szkła (bez mikrocząsteczek plastiku oraz jego posmaku), a także dostęp do świeżej i czystej wody przez kilka godzin. Dzięki niej nie musisz kupować wody butelkowanej. Karafka Black+Blum doskonale sprawdza się na co dzień, a także podczas spotkań biznesowych – każdy może mieć swój zestaw, co zapobiega używaniu przez kilka osób tych samych naczyń i zmniejsza ryzyko infekcji.

    Patelnie grillowe Moneta

    Patelnie grillowe Moneta

    Wiosenna alternatywa nie tylko dla mieszkańców miast Najlepszy pomysł na spędzenie wolnego czasu...