4 nowatorskie akcesoria do jajek Joseph Joseph
Jajka są lubiane przez wiele osób i spożywane pod różnymi postaciami. Trudno sobie bez nich wyobrazić również Wielkanoc. Choć w tym czasie spożywa się je głównie w wersji gotowanej, nic nie stoi na przeszkodzie, aby na świąteczne śniadanie przygotować je na 3 inne sposoby. Pomogą w tym akcesoria do jajek marki Joseph Joseph.
1. Jajko na twardo lub miękko
Tradycyjna forma podania jajek, która kojarzy się mocno ze święconką oraz wielkanocnym śniadaniem. Jajka na twardo można wykorzystać do sałatki lub jako przekąskę na świąteczny stół. Mimo, że gotowanie ich nie jest szczególną filozofią, istnieje produkt, który ułatwi tę czynność.
Szczypce O-Tongs marki Joseph Joseph mają 2 funkcje: przytrzymują jajka podczas gotowania oraz pomagają wyjmować je z gorącej wody bez ryzyka poparzenia dłoni. Ramiona wykonane zostały ze stali nierdzewnej powleczonej silikonem odpornym na temperatury do 270°C, działają też antypoślizgowo. Uchwyty można zaczepić o brzeg garnka, a 2 różne kolory pozwolą odróżnić jajka na miękko od jajek na twardo. Dodatkowo, zestaw akcesoriów Joseph Joseph nadaje się do zmywarki.
2. Jajko sadzone
Popularnym sposobem przygotowywania jajek jest ich smażenie. Sadzone jajko można podawać z ulubionymi przyprawami oraz składnikami. Sprawdzi się zarówno na śniadanie, jak i kolację. Jedynym minusem tej formy jego przygotowania jest konieczność użycia tłuszczu do smażenia.
Projektanci marki Joseph Joseph znaleźli jednak sposób, aby jajko było bardziej fit. Dzięki foremkom do jajek sadzonych Froach Pods można przygotować je używając aż 95% mniej tłuszczu niż zazwyczaj. Silikonowe formy wystarczy posmarować minimalną ilością masła lub oleju, a po rozgrzaniu patelni wbić do środka jajka i dolać wody. Po 3-6 min fit–jajka sadzone są gotowe. Formy Joseph Joseph odporne są na temperatury do 270°C i można myć je w zmywarce.
3. Jajecznica
Rozmieszane na patelni jajka są jedną z bardzo popularnych form śniadania. Jajecznicę można również podać w Wielkanoc. Uzupełniona ulubionymi dodatkami staje się nie tylko smacznym i pożywnym daniem, ale także jest atrakcyjna wizualnie. Bez względu na to, czy preferujemy jajecznicę bardziej ściętą czy mniej, każdemu z nas przyda się szpatułka z kolekcji Elevate Joseph Joseph.
Ma specjalnie ukształtowaną główkę, która nadaje się do mieszania, odwracania i oczyszczania patelni z resztek. Silikonowa szpatułka dobrze znosi temperatury do 270°C, a dzięki podpórce oraz obciążnikowi w rączce (technologia Elevate) główka utrzymuje się nad powierzchnią blatów. Pozostają one czyste, a przygotowanie jajecznicy przebiega higienicznie. Szpatułkę do jajek Joseph Joseph można zawiesić na relingu oraz myć w zmywarce.
4. Jajko po wiedeńsku lub benedyktyńsku
Jajka w koszulce świetnie pasują do wielkanocnego śniadania! Miękkie poduszeczki, z których wylewa się żółtko wyglądają bardzo apetycznie i tak też smakują. Tradycyjne przepisy na jajko po wiedeńsku/benedyktyńsku wydają się skomplikowane? Można je przygotować również w… mikrofalówce.
Jedną z propozycji marki Joseph Joseph jest naczynie do jajek M-Poach przeznaczone do użytku w tego typu kuchence (najlepiej o mocy 800 W). Wykonano je z tworzywa sztucznego, a w zestawie znajduje się też cedzak z uchwytem oraz pokrywka zapobiegająca pryskaniu. Jajka po wiedeńsku gotują się w wodzie w błyskawicznym tempie ok. 2 min! Naczynie M-Poach nadaje się również do mycia w zmywarce.
Porządki z Oxo
7 akcesoriów do sprzątania Nie oszukujmy się - nie każdy lubi sprzątać. Jest to czynność...
Esteban zapachy do domu
Francuskie know-how Marka Esteban powstała w latach 80. XX wieku we Francji. Wszystko zaczęło się...
Patelnie żeliwne Skeppshult
Przegląd kolekcji z metalowymi rączkami Powstała w 1906 roku marka wyróżnia się na tle innych...