Kolekcja Shin Black Kyocera
Innowacyjna kolekcja Shin Black marki Kyocera nie tylko prezentuje się bardzo nowocześnie, ale koryguje nasze myślenie o ceramicznych ostrzach w wyłącznie białym kolorze. Noże Kyocera z tej serii mają klingi wykonane z czarnej ceramiki cyrkonowej Z212, która jest 2x ostrzejsza i trwalsza niż standardowa. Materiał ten został opatentowany co podkreśla doświadczenie oraz wiedzę marki w zakresie technologii high-tech. Nasz artykuł przybliża kolekcję Shin Black Kyocera – zapraszamy do lektury.
Przeczytasz w ok. 3 minuty
Noże z ceramiki Z212 Kyocera
Narzędzia z serii Innovation Black (Shin Black) Kyocera posiadają ostrza wykonane z nowoczesnej i dopracowanej technologicznie ceramiki cyrkonowej Z212. Są one 2x trwalsze i ostrzejsze niż standardowe klingi wykonane z ceramiki w białym kolorze. Wyróżniają się również wyjątkowo ostrą krawędzią tnącą przypominającą brzytwę.
Ceramiczny nóż nie rdzewieje, ani nie reaguje z kwasami naturalnie występującymi w żywności. Dzięki temu pokrojone składniki nie zmieniają swojego smaku i nie ciemnieją (nie utleniają się).
Noże Kyocera z serii Shin Black mają również ergonomiczne uchwyty z przyjemnego w dotyku tworzywa sztucznego. Lekka, odpowiednio wyważona konstrukcja sprawia, że kroi się nimi bardzo komfortowo – dłoń i nadgarstek nie męczą się szybko.
W kolekcji Shin Black Kyocera znajdziesz:
• nożyk do owoców (7,5 cm),
• nóż uniwersalny (11 cm),
• nóż do porcjowania (13 cm),
• nóż santoku (14 cm i 16 cm),
• nóż szefa kuchni (18 cm).
Shin Black Kyocera – opatentowana ceramika
Linia Shin Black jest pierwszą, w której marka zastosowała nowe połączenie materiałów przewyższające poprzednie generacje noży. Ceramika Z212 uzyskała patent w Europie, Stanach Zjednoczonych, Japonii oraz Chinach. Podkreśla on wiedzę oraz doświadczenie marki Kyocera w produkcji ceramiki high-tech, a także wyróżnia brand na tle konkurencji.
We wanted to discover new technology to bring our industry forward in terms of performance for a reasonable price. Taking that idea of higher performance for the home chef, we worked with a number of materials combined with our high-precision ceramics to determine the best combination that both increased durability of the blade and doubled sharpness retention. We were challenged with the black ceramics material, which is typically more difficult to polish than the traditional white ceramics, but our new material created a beautiful knife with better performance and our finest craftsmanship in 38 years.
(tłum. Chcieliśmy odkryć nowe technologie, aby popchnąć naszą branżę do przodu pod względem wydajności za rozsądną cenę. Trzymając się pomysłu uzyskania wyższej wydajności dla amatorów gotowania, pracowaliśmy z wieloma materiałami w połączeniu z naszą wysoce precyzyjną ceramiką w celu stworzenia najlepszego połączenia, które zwiększyłoby trwałość ostrza i podwoiłoby jego ostrość. Podjęliśmy wyzwanie przetesowania czarnego materiału ceramicznego, który jest zwykle trudniejszy do polerowania niż tradycyjna biała ceramika; powstał z tego piękny nóż o jeszcze lepszych parametrach i najlepszej funkcjonalności od 38 lat).
Takanori Nishihara – twórca linii Shin Black
Lunchbagi Monbento – w czym przenosić posiłki?
Przegląd modeli dla dorosłych i dzieci Wielu osobom wygodnie jest przenosić pojemniki z lunchem w...
Nie ma jesieni bez…
Lista 14 niezbędników jesiennych Zimno? Mokro? Czy z tym kojarzy Ci się jesień? Jeśli tak, to...
Produkty w akcji – cz. 1 Mason Cash
Naczynia do pieczenia + narzędzia kuchenne Zapraszamy na pierwszy artykuł z serii, w którym...