Co decyduje o sukcesie produktów marki Moneta? Z pewnością rodzaje innowacyjnych powłok ułatwiających smażenie i gotowanie, bezpiecznych dla zdrowia oraz nadających się do mycia w zmywarce. Ale równie ważne, jak to, co wewnątrz jest to, co na zewnątrz, a dokładnie… na dnie. Bo o spodach tu mowa – dna zastosowane w naczyniach na indukcję Moneta powstały przy wykorzystaniu opatentowanych i zastrzeżonych technologii. Skracają czas gotowania / smażenia oraz oszczędzają prąd. W poniższym artykule prezentujemy 3 typy spodów zastosowanych w patelniach i garnkach Moneta.

Przeczytasz w ok. 2 minuty

Nowosci wiosna lato 2024 Joseph Joseph

Jakie dna na indukcję ma Moneta?

Naczynia tej włoskiej marki – garnki oraz patelnie – posiadają dna przeznaczone do użytku na wszystkich typach kuchenek. Można w nich gotować na gazie, na palnikach elektrycznych i ceramicznych, a także na indukcji.

Naczynia Moneta są produkowane ze zwroceniem szczególnej uwagi na ostatni wspomniany typ kuchenki, ponieważ coraz więcej osób decyduje się na zakup tego rodzaju płyty. Patelnie oraz garnki posiadają więc dna ferromagnetyczne, które są przeznaczone do używania na indukcji.

Poniżej przedstawiamy 3 rodzaje spodów, które występują w naczyniach od Moneta.

Dno Induction A

Zastosowane w kolekcji Armonia.

Ten typ dna powstał przy wykorzystaniu technologii „Impact Bonding” – opatentowanego procesu łączenia pod ciśnieniem podstawy indukcyjnej i aluminiowego korpusu.
Kształt dna Induction A Moneta, z charakterystycznymi “promieniami”, sprawia, że naczynie bardzo dobrze przylega do płyty lub palnika..
Patelnie oraz garnki w nie wyposażone równomiernie rozprowadzają ciepło, zapewniając doskonałe rezultaty smażenia i gotowania.

Dno Net induction

Zastosowane w kolekcjach: Aida, Aria Finegres, Aria Recycled, Diana, Etnea Evolution Minispace, Mammola, Melodia Minispace, Recy, Yes (Zeus 2.0).

Jest to najpopularniejszy typ dna stosowany w większości naczyń na indukcję Moneta. Cała powierzchnia ma ciemny kolor i zawiera specjalnie tkaną, stalową siatkę.
Absorbuje ona maksymalnie pole magnetyczne wytwarzane przez płytę i przekazuje w postaci ciepła do korpusu naczynia.
Tworząc dno Net Induction, marka skorzystała z technologii łączenia „Impact Bonding”.

Dno Induction

Zastosowane w kolekcjach: Accordo, Allegro, Armonia Finegres, Gea, Grill Pro, Lirica, Rose Gold Diamant.

Popularny spód w naczyniach przeznaczonych na kuchenkę indukcyjną jest wykonany ze stali ferromagnetycznej i wyróżnia się wzorem w kropeczki.
Dno Induction jest wytrzymałe, optymalnie się nagrzewa i dobrze rozprowadza ciepło.

Co dają dna naczyń na indukcję Moneta?

Dna indukcyjne od marki Moneta są bardzo praktyczne w użytkowaniu na co dzień. Pozwalają oszczędzić zarówno energię potrzebną do gotowania / smażenia, jak i czas potrzebny do przygotowania potrawy.

Używając jedynie 12% energii zużywanej przez inne naczynia na indukcję, można uzyskać podobne rezultaty.

Dna Moneta szybciej się nagrzewają – suchych patelni o 62% prędzej, a naczyń z olejem o 13%.

Wspomniane dane prezentuje poniższa infografika.

Nowosci wiosna lato 2024 Joseph Joseph

Ok. 2% obrotów marki Moneta jest inwestowanych w badania oraz rozwój technologii. Dzięki temu mogą powstawać coraz leprze elementy naczyń np. powłoki czy dna. Już teraz spody Moneta są dostosowane do płyt indukcyjnych i skracają czas przygotowania potraw.

📩 Dowiedz się więcej o marce Moneta:
Natalia Trela-Durak
602 489 380
ndurak@btrzy.pl