Formy do pieczenia ciast Kaiser

Święta Bożego Narodzenia są czasem, w którym w kuchniach królują wypieki. Pieczemy pierniki, makowce, strucle, serniki, ale również pasztety lub mięsa. Zarówno do słodkich, jak i wytrawnych wypieków przydadzą się blachy do pieczenia marki Kaiser. Wykonane są z wytrzymałych materiałów, a część z nich posiada rozpinane obręcze, dzięki którym łatwo wyjmuje się ciasto. Zapraszamy na przegląd form do pieczenia przydatnych podczas przygotowań do świąt Bożego Narodzenia.

Blachy do pieczenia ciast Classic Kaiser

Kolekcja ta jest najbardziej klasyczną serią niemieckiej marki. Znajdziemy w niej tortownice, keksówki, formy do tarty oraz do zapiekania.

Blachy Classic Kaiser wykonane są ze stali pokrytej powłoką nieprzywieralną – dobre przewodzenie ciepła sprawia, że wszystko piecze się równomiernie. Dzięki powłoce oraz rozpinanej obręczy (m. in. w tortownicach) łatwo wyjmiemy ciasta lub pasztety. Mimo oddzielnego dna rzadkie ciasta nie wyciekają poza ścianki.

Formy do pieczenia Kaiser Classic odporne są na temperatury do 230°C. Warto dodać, że produkuje się je w Niemczech.

 

Formy do pieczenia ciast Classic Plus Kaiser

Kolekcja jest rozszerzeniem serii Classic i posiada podobne właściwości. Stalowe blachy do pieczenia równomiernie rozprowadzają ciepło i są odporne na wysokie temperatury (do 230°C). Powłoka nieprzywieralna oraz rozpinana obręcz w tortownicach ułatwiają wyjmowanie wypieków. Zwiększają także dokładność czyszczenia np. pod trudno dostępnymi krawędziami.

Produkcja form do ciast Classic Plus Kaiser odbywa się również w Niemczech. W kolekcji znajdziemy tortownice, keksówki lub formy do muffinów.

 

Blachy do wypieków świątecznych Inspiration Kaiser

Kolekcja została przygotowana dla miłośników pieczenia – znajdują się w niej klasyczne tortownice, prostokątne blachy, keksówki oraz formy z dekoracyjnym wierzchem. Możemy przygotować ciasto z geometrycznym albo spiralnym wzorem na górze.

Cechą wszystkich elementów serii jest wykonanie ze stali dobrze rozprowadzającej ciepło oraz pokrycie wnętrza powłoką non-stick, co ułatwia wyjmowanie wypieków. Formy Inspiration Kaiser mają także obręcz z klipsem i są produkcji niemieckiej.

 

Stalowe blachy do ciast Gourmet Kaiser

Kolejna kolekcja niemieckiej marki sprawdzi się do pieczenia świątecznych keksów lub tortów. Znajdziemy w niej formy prostokątne oraz okrągłe – te ostatnie wyposażone w rozpinaną obręcz.

Wykonane są, podobnie jak powyższe, z wysokiej jakości stali i pokryte wewnątrz powłoką ułatwiającą wyjmowanie ciast. Obręcz z klipsem dobrze przylega do dna, dzięki czemu rzadkie ciasto nie wylewa się na zewnątrz. Odłączany dół ułatwi również dekorowanie gotowych wypieków.

Stalowe blachy Gourmet Kaiser produkowane są w Niemczech.

    Formy do ciast na święta La Forme Plus Kaiser 

    Linia powstała w latach 70. XX wieku i wprowadziła na rynek rozpinaną obręcz oraz gładkie dno. Formy La Forme Plus Kaiser wykonane są ze stali powlekanej powłoką ceramiczną KAIRAMIC.

    Zapobiega ona przywieraniu ciasta do ścianek i jest odporna na zadrapania. Możemy jej używać przez wiele lat. Znosi temperatury do 250°C. Dna blach z kolekcji La Forme Plus jako nieliczne nadają się do mycia w zmywarkach.

    Formy produkowane w Niemczech. W kolekcji znajdziemy keksówki oraz tortownice.

     

    Formy do muffinów Creativ Kaiser

    Świąteczne muffinki pięknie wyglądają na każdym stole. Do ich przygotowania przyda się jedna z form Creativ Kaiser.

    Blaszki wykonane są ze stali i pokryte powłoką nieprzywieralną. Ułatwia ona wyjmowanie babeczek oraz czyszczenie – resztek ciasta jest naprawdę mało, co ucieszy osoby, które nie lubią zmywać.

    Formy na muffinki Kaiser są dostępne w wersjach na 6, 12 lub 24 babeczki.

    Blacha do świątecznych mięs Cuisine Line Kaiser 

    formach Cuisine Line Kaiser możemy przygotować zarówno ciasta, jak i wytrawne specjały: pasztety lub mięsa.

    Wykonane są ze stali pokrytej emalią z dodatkiem szkła, dzięki czemu charakteryzują się dużą odpornością na porysowanie i są nieprzywieralne. Możemy używać ich w naprawdę wysokich temperaturach – nawet do 450°C.

    Formy do pieczenia Cuisine Line Kaiser nadają się do mycia w zmywarce, a ich produkcja odbywa się w Niemczech.

    Na koniec krótki poradnik, co piec w konkretnych rodzajach blach:

    • tortownice – krążki na torty, serniki, biszkopty,
    • keksówki – keksy, pierniki, pasztety,
    • formy kwadratowe – pierniki, serniki, biszkopty, zapiekanki, mięsa,
    • formy do tarty – tarty słodkie i wytrawne, quiche.
    Nowa marka – Hydro Flask

    Nowa marka – Hydro Flask

    Miło nam poinformować, że w naszym portfolio znalazła się kolejna doceniana na całym świecie...